Happy Socks och Svenska Downföreningen firar Världsdagen för Downs syndrom med att lansera ett udda par strumpor speciellt framtagna för FN dagen för Down syndrom. Årets designer är Nils Walter, 14 år. 

Under Rocktober 2021 utlyste SvDf och Happy Socks en unik designtävling för människor med Downs syndrom, där vinnaren får se sitt mönster bli ett äkta par Happy Socks. Tävlingen vanns av Nils Walter från Ystad, vars musik- inspirerade design späckad med gitarrer, stjärnor och hjärtan döptes till Rock and Roll Sock.

Jag valde min stora favoritfärg, grönt som bakgrund. Teman rock and roll är tufft och har kraft, jag gillar ju också rock’n’roll och hårdrock och Arvingarna är bäst. Det känns pirrigt och kul att sockorna ska säljas i hela landet och det är bra för Sverige också, säger Nils om designprocessen.

Nils strumpa paras ihop men en strumpa ur Happy Socks ordinarie sortiment och säljas till förmån för Svenska Downföreningen i Happy Socks butiker & webshop samt utvalda återförsäljare under perioden 1:a -31:e mars 2022. 10% av intäkterna för Rocka sockorna strumpan kommer doneras till Svenska Downföreningen, och den 21/3 går 10% av all försäljning i Happy Socks butikerna och online i Sverige tillbaks till Svenska Downföreningen. 

Köp stumporna här!