FN har utlyst 21 mars till Världsdagen för Downs syndrom – och då passar många förskolor på att Rocka sockorna.

Många förskolepedagoger vittnar om att de passar på att lyfta värdegrundsfrågor den dagen och det är ett bra tillfälle att prata med barngruppen om olikheter – och likheter. Utifrån boksamtal eller filmvisning kan man sedan ha meningsfulla samtal.

Barns frågor är inte sällan överrumplande och direkta. Det kan Barns frågor är inte sällan överrumplande och direkta. Det kan därför finnas en poäng i att läsa på om Downs syndrom innan och många svar finns listade här på Svenska Downförenigens hemsida. Barn kan ställa direkta frågor, som ”varför pratar hen inte?” eller ”varför har hen fortfarande vagn?”. Genom att vara förberedd som pedagog kan du svara på frågorna.

Affisch att hänga upp på skola / förskola hittar du här för att skriva ut. 

Pysseltips till förskolan: skriv ut stumpbild barnen får färglägga. Klipp ut sockorna och häng upp med klädnypor på Pysseltips till förskolan: skriv ut en strumpbild som barnen får färglägga. Klipp ut sockorna och häng upp med klädnypor på snöre. Eller varför inte göra varsin strumpdocka av kvarglömda strumpor? Med pålimmade ögon och garnhår blir de rätt festliga. Strumpor att färglägga finns också här.

Musiktips Rocka Sockorna låten

TAKK till Rocka sockorna låten

Tipsar också om en artikel hos Förskoleforum.se som handlar om barnlitteratur  och att vara  lika och olika.

Hur informerar man vårdnadshavare om dagen och aktiviteten? Exempelbrev till vårdnadshavare hittar du här