Ny amerikansk forskningsplan för Downs syndrom

NIH DS Research Plan 2014

NIH (National Institutes of Health) i USA har nu publicerat den nya strategiska planen för forskning om Downs syndrom:

NIH Research Plan on Down Syndrome 2014 – Down Syndrome Directions

Denna 70-sidiga vetenskapliga plan beskriver forskningsmål och målsättningar för NIH-instituten, inklusive NICHD, att stödja och bedriva forskning med anknytning till Downs syndrom och dess associerade sjukdomar. Planen har utvecklats av NIH Down Syndrome Working Group, med representanter från 11 NIH-institut, centers och kontor; arbetsgruppen har samrått med vetenskapliga grupper, familjer och intresseföreningar i utarbetandet av denna plan; en öppen och offentlig remissperiod bidrog till att ytterligare definiera planen.

Planen är 71 sidor och laddas ned som pdf (via länk ovan).

Detta inlägg är publicerat i Forskning, Kunskapsbanken, Omvärlden. Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.
  • Banner insamling kortare text jpg-1