Category Archives: Nyheter

Ågrenska anordnar utbildning – Downs syndrom och autismspektrumtillstånd

Adhd och autism hos personer med Downs syndrom är mycket vanligare än vad man tidigare trott. Med ökad kunskap kan barn bättre utredas och familjerna få rätt stöd i tid.

Posted in Nyheter | Comments closed

Vården för vuxna med Downs syndrom kan bli mycket bättre

Lotta Granholm är Executive Director för Knoebel Institute for Healthy Aging i Denver och gästprofessor vid Karolinska Institutet. Nu vill hon hjälpa till att etablera forskning i Sverige om Downs syndrom och Alzheimers genom ett samarbete mellan flera svenska universitet och det europeiska nätverket Horizon21. Syftet är att förbättra tillgången till behandlingar och kliniska prövningar.

Also posted in Alzheimer, Forskning, Kunskapsbanken | Comments closed

Sommartider på kansliet 8 juli-12 augusti

​Kansliet har semesterstängt från och med den 8 juli, vecka 28, och öppnar åter måndagen den 12 augusti, vecka 33.

Posted in Nyheter | Comments closed

UPP-priset delas ut under Hjältehelgen – lördagen den 15 juni 2019

På lördag delar Svenska Downföreningen ut årets UPP-pris under Hjältebanketten, som avslutar “Hjältehelgen” i Umeå. Banketten startar kl 17:45 på lördagskvällen.

Posted in Nyheter | Tagged , , | Comments closed

Svenska Downföreningen deltar i forskningsstudie vid Lunds Universitet

​Niklas Altermark (fil dr) och Mathilda Svensson Chowdhury (fil dr) ska under fyra års tid studera hur sociala och politiska faktorer påverkar livslängden hos personer med intellektuella funktionsnedsättningar.

Also posted in Bemötande och hälsa, Boende, Forskning, Fritid, Kunskapsbanken, Myndigheter, Politik, Rättigheter, Samhälle | Comments closed
  • Banner insamling kortare text jpg-1