Hyllade THE PEANUT BUTTER FALCON har biopremiär nu på fredag den 20 mars. Filmstaden har stängt sina biografer men över 100 biografer i Sverige har öppet som vanligt!
Information om vilka biografer som visar filmen finns längre ned på sidan.

Om filmen

Från producenterna bakom ”Little Miss Sunshine” kommer en modern och rolig äventyrshistoria i Mark Twain-anda med Shia LaBeouf, Dakota Johnson och Zack Gottsagen i rollerna.
THE PEANUT BUTTER FALCON är historien om Zak, en ung man med Downs syndrom, som rymmer från ett sjukhem för att följa sin dröm och bli en professionell wrestling-stjärna. Efter ett udda händelseförlopp träffar han Tyler, en småkriminell på flykt, som blir Zaks osannolika tränare och allierade – och den enda som ser Zak för mer än hans funktionsvariation.

Se trailern här

Filmens huvudroll spelas av Zack Gottsagen som har Down syndrom. Han träffade filmens manusförfattare och regissörer Tyler Nilson och Michael Schwartz på ett läger och berättade att han ville bli känd skådespelare och att de borde skriva en film åt honom, vilket de gjorde. De plockade saker från Zacks liv som han tyckte om, som wrestling, jordnötssmör och fester. Filmen skapades för att Zack skulle få samma möjlighet som andra skådespelare.

Se bakom kulisserna och historien bakom filmen här

Vi tackar Sara Karlsdotter de Costa på Nobel Entertainment AB som distribuerar filmen och som gjort detta erbjudande möjligt.