Hyllade THE PEANUT BUTTER FALCON hade biopremiär den 20 mars. Med anledning av corona stängdes fleratalet biografer runtom i landet ned just i samband med premiären.

Om filmen inte går kvar på biograferna när de öppnar igen, vill vi ändå slå ett slag för filmen som på ett fint sätt skildrar vänskap, mod och medmänsklighet.

Filmen hade premiär i Sverige den 20/3 2020 och dagen efter, den 21/3, uppmärksammade Svensk Bio Rocka sockorna med ett fint erbjudande.

Om filmen

Från producenterna bakom ”Little Miss Sunshine” kommer en modern och rolig äventyrshistoria i Mark Twain-anda med Shia LaBeouf, Dakota Johnson och Zack Gottsagen i rollerna.
THE PEANUT BUTTER FALCON är historien om Zak, en ung man med Downs syndrom, som rymmer från ett sjukhem för att följa sin dröm och bli en professionell wrestling-stjärna. Efter ett udda händelseförlopp träffar han Tyler, en småkriminell på flykt, som blir Zaks osannolika tränare och allierade – och den enda som ser Zak för mer än hans funktionsvariation.

Se trailern här

Filmens huvudroll spelas av Zack Gottsagen som har Down syndrom. Han träffade filmens manusförfattare och regissörer Tyler Nilson och Michael Schwartz på ett läger och berättade att han ville bli känd skådespelare och att de borde skriva en film åt honom, vilket de gjorde. De plockade saker från Zacks liv som han tyckte om, som wrestling, jordnötssmör och fester. Filmen skapades för att Zack skulle få samma möjlighet som andra skådespelare.

Se bakom kulisserna och historien bakom filmen här