För andra gången bjuder avd Västmanland in hela familjen till en hel helg med helpension i Bergslagens djupa trollskogar.

-Vilka får komma?
Vi bjuder in alla familjer i Sverige som har ett barn med Downs syndrom under 18 år, samt att man är (alternativt blir) medlem i Svenska Downföreningen.

-Vad gör man på lägret?
Det här är ett ”bara vara” läger. Det innebär att man gör ingenting, eller så hänger man med på alla aktiviteter. Vi ordnar t ex bad, fotboll, frisbeegolf eller äventyrsbana. Vi om några vet hur det kan vara, så ingen social stress på någon. Men en sak som vi tror alla kommer uppskatta är att få äta på restaurang hela helgen utan att behöva bry sig om barnen sitter stilla med rak rygg hela måltiden:)

-Är det dyrt?
Vi har redan ordnat sponsring, men här kommer ordinarie priserna som kursgården tar, så dyrare än så här blir det inte, Räkna med ett par hundra kronor billigare per person, men det beror på hur många som vill komma. Priser för allt hela helgen:

  • Vuxna o undomar över 12 år: 1 300kr/pers
  • Barn 6-11 år: 815 kr/barn
  • Barn 3-5 år: 415 kr/barn
  • Barn 0-2 år: gratis

Barnsängar kan hyras för 100 kr/st
Hyra av sänglinne 90 kr/set

-När anmäler man sig och är det bindande?
Anmäl er före midsommar utan kostnad. Vi har ca 90 platser, först till kvarn gäller. Det är en icke bindande anmälan. Efter midsommar tar vi beslut om lägret blir av utifrån hur coronaläget är. Då kommer Ni som anmält Er att kontaktas och får då själva en till möjlighet att besluta om Ni vill komma eller inte. Då kommer detaljer om priser och lägret.

-Det här låter intressant, var ska man anmäla sig, och vem svarar på frågor?
Anmäl er via mailadressen. Vi önskar veta hur många som kommer, deras ålder, adress och ett telefonnummer. Familjelager2021@gmail.com

Vid frågor till oss i avd Västmanland kan ni ringa Björn, tel: 0709 990 894
Kontakta Finnåkers kursgård för frågor om kursgården. Mail: finnaker@svenskakyrkan.se tel: 0581-626000

Väl mött /avd Västmanland