Fryshuset Basket bjuder in till dagkollo 12-16 juni 2017

Fryshuset Basket bjuder in till dagkollo 12-16 juni 2017

Tips till medlemmar om att Fryshuset Basket i Stockholm ordnar ett dagläger 12-16 juni. Man behöver inte vara medlem i klubben eller älska basket för att vara med. Man måste inte ens bo i Stockholm (ett tips för den som planerar sommarsemester i huvudstaden). 

Se bifogad inbjudan

Posted in Nyheter | Comments closed

Nu finns även revisionsberättelse och årsredovisning på hemsidan

Här hittar du årsmöteshandlingarna med revisionsberättelse och årsredovisning (klicka på länken)

Posted in Nyheter | Comments closed

Mammakväll – Avdelning Norrbotten

Hej,

Dags för mammakväll!
Vi träffas på O’leary’s i Luleå kl. 18:00 den 12 Maj och äter deras afterwork buffé, sedan kl. 20:00 är det bokat 3 banor för att spela bowling.

För anmälan kontakta Catherine Ringbjer, ring eller sms’a på 070-3910791. Om ni inte vill spela bowling tala om det vid anmälan. Anmälan senast den 5 maj.
Svenska down föreningen Avdelning Norrbotten kommer att stå för en del av kostnaden.

Välkommen! ”

Posted in Nyheter | Tagged | Comments closed

Nu finns årsmöteshandlingarna på hemsidan

Nu finns årsmöteshandlingarna på hemsidan

Här hittar du årsmöteshandlingarna (klicka på länken)

Posted in Nyheter | Tagged , | Comments closed

Digitala tjänsten Our Normal vill skapa möten och kontakter mellan familjer med barn med funktionsvariationer

Digitala tjänsten Our Normal vill skapa möten och kontakter mellan familjer med barn med funktionsvariationer

Nu lanseras Our Normal – en ny digital mötesplats för familjer med barn som har funktionsvariationer. Här kan familjer hitta, ta kontakt, dela restips eller bestämma träff med varandra.

Från mars 2017 kan familjer med barn som har funktionsvariationer hitta andra familjer på ournormal.org. Syftet med sajten är att vara en plats där familjer till exempel kan ställa en fråga inför en resa, få kontakt med en annan familj i samma stad, hitta möjliga kontakter med samma språk och kommunikationssätt, eller kanske fråga om skoltips på annan ort.

All funktionalitet är utvecklad för underlätta kontaktskapande på varje familjs villkor. Alla kontakter mellan familjer sker en-och-en. Precis som varje familjs behov är individuella blir varje tagen kontakt individuell.

Tjänsten öppen för familjer med barn med olika slags funktionsvariationer. Ibland är behoven lika, ibland olika. Det som förenar är ofta ett stort behov av att skapa nätverk och kontakter med andra familjer. Our Normal’s ambition är att just sänka trösklarna och avdramatisera det första steget till att ta kontakt.

Vi som driver arbetet har själva barn med funktionsvariationer och kände behovet av att på ett enkelt sätt kunna hitta och kontakta andra familjer. På samma sätt som det finns fantastiska tjänster för singlar, backpackers eller föräldralediga idag såg vi ett stort behov av en tjänst anpassad för oss, säger Jenny Lindström Beijar som är initiativtagare till plattformen.

När jag och min man fick vår första dotter, som föddes med Downs syndrom, var något av det första vi sökte efter andra familjer att kunna komma i kontakt med. Vår upplevelse var att just det – mötet med andra familjer – betydde jättemycket för hur vi som nybliven familj landade i allt som var nytt. Nu hoppas vi också själva på ett lätt sätt kunna vara stöd till andra nyblivna familjer i framtiden, fortsätter Jenny.

Med tjänstens funktionalitet ges familjerna fantastiska möjligheter att ta kontakter och bygga nätverk på sätt som många andra familjer inte har.

Tjänsten lanseras nu i Sverige och kommer även släppas på engelska för att möjliggöra familjekontakter såväl inom som utanför Sveriges gränser.

Arbetet med plattformen drivs av den ideella Föreningen Familjevänner. Finansieringspartners och sponsorpartners till initiativet är Vinnova, Business Region Göteborg, Bräcke diakoni och juristfirman Jansson & Norin.

Intervju med Jenny Lindström Beijar som har skapat mötesplatsen Our Normal för familjer. (Heja Olika)

Posted in Nyheter | Tagged | Comments closed
  • Följ oss:

  • Senaste nytt

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial